befrielsepedagog.blogg.se

När känslan av att utrycka sina tankar blir för stor, är det upp till varje individ att sätta sitt avtryck till denna värld.

Folkets talan utan deras vetskap

Kategori: Befrielsepedagogik

 

”Att säga det sanna ordet – vilket är arbete, praxis – är att förändra världen, men det är inte ett privilegium för ett fåtal människor att säga detta ord, utan samtliga människors rättighet. Följaktligen kan ingen ensam säga det sanna ordet – inte heller kan någon säga det för någon annan, i en preskriptiv handling som berövar andra deras ord.” /Paulo Freire

Hur kan vi låta självutnämnda profeter ta tolkningsföreträde för folkets önskan? Gång på gång luras vi att tro att saker är på ett visst sätt eller att tolkningar baserade på tyckande och halvsanningar ofta ligger som grund för de ”bevis” som profeten agerar utifrån. När ska vi börja se mönster av återkommande misslyckande och fokus på egna drömmar istället för att faktiskt göra det jobb som de är satta att utföra? Allt för sällan vågar vi att stanna upp och faktiskt fråga oss är detta ett luftslott och en helt missriktad illusion av något som för de som är del av den är sann? Men för alla andra är det ett tomt, och helt oförankrat rum…men det är ju för er och de som de talar… det är ju vi som betalar!

 

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: