befrielsepedagog.blogg.se

När känslan av att utrycka sina tankar blir för stor, är det upp till varje individ att sätta sitt avtryck till denna värld.

Det är lungan!

Kategori: Befrielsepedagogik

 
Kanske har du känt den där känslan. Den som känns som ett enormt getingstick i magen och bröstet. Ibland kan det kännas så när man är oroligt och nervös eller när man fått ett besked man helst allt vill glömma. Just nu har jag den känslan i mitt inre.

Jag ”tappade” min lunga tre gånger under några år. Jag fick tillslut göra en operation för att bli frisk. D.v.s. så att lungan satt där den skulle och fungerade som lungor bör göra. Sen dess har jag inte brytt mig mkt om lungan eller de risker som de kan finnas med att tappa lungan. Men nu ska jag flyga och även om min läkare sagt att det inte borde vara några problem finns ju känslan av att vad händer om den lossnar igen? I ett annat land, på ett flygplan eller om jag inte överlever…(En gång var det nära att det var slut)

Självklart finns dessa risker i allas vår vardag på olika sätt varje sekund. Men när man redan innan vet om att det finns en större risk att min lunga kollapsar än någon annan på planet krävs mod att tillåta sig själv att åka iväg.

Samtidigt är det befriande att veta att det kan hända. Det gör att jag i alla fall uppskattar varje sekund nu innan flygresan än mer. Möten på jobbet, i affären en vind ja vad som helst. Man lever lite mer fullt ut och går extra långt med hunden.

Oavsett så finns det människor i vår värld som har det tusen gånger värre än mig och lever i misär. Vilket borde göra att jag inte ska gnälla om småsaker som att tappa lungan.

Vi får väl se hur detta går. Kanske hamnar jag på ett sjukhus någon stans i Europa kanske kommer jag tillbaks mer tacksam än någonsin över att ha två fungerande lungor.

Varje dag är en gåva för oss alla vi får bara inte glömma det!