befrielsepedagog.blogg.se

När känslan av att utrycka sina tankar blir för stor, är det upp till varje individ att sätta sitt avtryck till denna värld.

En ensam man och en gitarr

Kategori: Befrielsepedagogik

 
Fredag, fukten och dimman breder ut sig över ängarna här i friskyttarnas glömda land. Hemma med hund och katt och ensamheten. Har varit sjuk flera dagar nu och låter kroppen vila ut efter några brutala veckor med mycket energi i varje steg. Att vandra över fälten och i skogen mot det levande och växande landskap som bara väntar på våren är livet. Att medvetet avskärma mig från stadens betong och döda kärna av reklam och kommers är en del av min överlevnad.
 
Tänk om vi springer genom livet utan att tillåta oss de små pauserna och avståndstaganden mot vardagen. För mig är vardagen aldrig grå, nej den är färgfylld av alla möten med människor men det tar på energin att ständigt kämpa och tro på förändring. Särskilt när vi ständigt matas med hur livet ska vara eller hur saker brukar vara. Allt för ofta förmedlas lögner om vad som inte är möjligt. Eller att det egna egot och dess föreställningar tar överhand gentemot det sanna mötet mellan människor!
 
Jag hoppas att alla mina vänner har förståelse för att jag inte ringer så ofta. Att jag ofta känns distanserad och uppbokad. Men ni vet att jag skulle gå i döden för er… För är du min vän då är du viktig i mitt liv och i min själ. Har du en plats i mitt hjärta så har du också en del av det min vän.
 
Eremiten och avståndstagaren Mikael Andersson någonstans i ett tillstånd av tillfrisknande.

Kyrkans revolution 2014

Kategori: Befrielsepedagogik

Var det en dröm… nej, hela staden var full av präster och diakoner! Usch! Vilken tur att de var lättidentifierade med sina små söta frimärkskragar. De stoltserade omkring som halvgudar och kände sig viktigare än oss andra dödliga och ”obildade” människor. Vad är det som slår an i mig när jag ser dem? Är det den självutnämnda predikantens nöjdhet och tolkningsföreträde? Är det deras avskyvärt höga löner? Är det alla möten (icke möten) och erfarenheter som jag delat med präster de senaste åren? Vem vet, oavsett så känner jag mig fri och levande när jag slipper deras sällskap! Hoppas de väljer en representativ företrädare för sitt skrå för jag tror på en omstörtning av maktstrukturen inte en idoldyrkande, ryggdunkar-kultur. 

Jag tror på Gud, Svenska kyrkans möjlighet att vara en folkyrka men jag tror inte på den maktstruktur som råder idag!