befrielsepedagog.blogg.se

När känslan av att utrycka sina tankar blir för stor, är det upp till varje individ att sätta sitt avtryck till denna värld.

Det är ni som är stjärnorna!

Kategori: Befrielsepedagogik

 
Tack alla ni fantastiska ungdomar och ungavuxna som jag fått chans att vandra med denna termin. Jag tror inte att ni förstår vilken plats ni alla har i mitt hjärta. Det är för er jag går till jobbet varje dag. Varje gång jag får dela upplevelser, tankar och drömmar med er lever min själ!
 
Nu går jag på semester i morgon och försöker hitta mitt jag. Hoppas att sommaren blir givande för er alla även om jag vet att livet ibland kan kännas tröstlöst och grått. Jag har inte många idoler i form av rockstjärnor och skvallerkändisar...ni är ju mina idoler! 
 
Kraften som vi "vuxna" tjatar om finns redan i er alla. Ni är alla unika och redan allt...Men att hitta en väg att vandra, ett jobb och en plats är inte lätt.
 
Tack än en gång för er gästfrihet och alla ärliga möten! Midsommar lunch i morgon på Kraft kl.13:00

Om detta är slutet...så var det bra!

Kategori: Befrielsepedagogik

Vi vet oftast ingenting om framtiden ändå lägger jag mkt tid till att oroa mig för vad jag tror kommer att hända…

Oavsett så är det NU som är det som ÄR. Min nya idol är hunden i ”resan till melonia” oavsett vad som händer så är han den han är och ingenting kan få honom att oroa sig. Att bara vara i nuet och i sig själv oavsett vad som står i hans väg. Att göra varje ny situation till något som om det redan var förutbestämt…

I fredags hade vi avslutning på Kraftstationen och då infann sig i mig en känsla av att: Om detta är sista (ren spekulation) avslutningen som jag är med på, så är det helt perfekt! Från alla håll kom det människor, alla olika men med en längtan kring att mötas på en trottoar utanför en ungdomsmötesplats en sommardag. Oavsett vad framtiden bär i sitt dunkla sken så var fokus på att vara där just då. Att dela några ynka timmar, mötas och leva i samklang. Jag vet inte hur andra upplevde dagen men för mig har ni alla ungdomar och unga vuxna en plats i mitt hjärta och varje gång jag får möta er så växer jag som människa!

Så oavsett var framtiden sänder oss…

 

 

Hemlösa katter...

Kategori: Tankar

Var precis inne på kattjourens Facebooksida och hjärtat gråter... Maktlösheten inför så många katters öde gör mig tröstlös och trött. Alla gillar och skriver att de skulle vilja hjälpa men de kan inte. Jag är likadan har redan en katt och hund! Men vad kan vi göra? Hur många katter kan jag ha?
 
Min "hemlösa katt" Spöket Andersson
 
 
 

Freire ord!

Kategori: Befrielsepedagogik

”Vid mötespunkten finns varken fullkomligt okunniga människor eller fullkomligt kloka; där finns bara människor som tillsammans försöker lära sig det de redan vet”!
Paulo Freire