befrielsepedagog.blogg.se

När känslan av att utrycka sina tankar blir för stor, är det upp till varje individ att sätta sitt avtryck till denna värld.

Skrota alla halvgudar!

Kategori: Befrielsepedagogik

 

Verklig solidaritet finns bara i avsikter byggda utifrån kärlek. Att säga att man verkar för befrielse och människors egen möjlighet att förändra sitt eget liv är ädelt. Men om det endast är vackra ord blir lögnen större och genomskinligare än ett tomt fiskenät. Vi måste skrota gamla traditioner om att den som tror att hen kan något ska undervisa andra. Det kan aldrig vara så, vi undervisar varandra för ingen är väll någon form av halvgud?

Först när vi ser de vi vill möta som människor, jämlika så är vi början av vad som kan bli en fantastisk process. Allt för många försöker sälja in sina ”magiska” modeller och projekt som ex. arbetsförmedlingen. Men med vilken människosyn ser de på människor utan jobb? Inte fan ser de dem som jämlika och levande människor. Lika lite som regeringen bryr sig en millimeter om att folk utan bostad fryser ihjäl i vinter! Jag tror att om insatser för andra människor ska ledas av någon ska de ledas utifrån ett jämlikt och kärleksfyllt förhållningsätt och inte utifrån pengar eller föreställningar som bygger mer på vad man tror än på vad de som de handlar om vet att det egentligen handlar om. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: