befrielsepedagog.blogg.se

När känslan av att utrycka sina tankar blir för stor, är det upp till varje individ att sätta sitt avtryck till denna värld.

"Skit kaffe" grunden för en bärande relation!

Kategori: Befrielsepedagogik

Jag älskar doften av alldeles för starkt och ljummet kaffe…

Ett tappert och vågat försök att definiera…

Jag älskar doften av alldeles för starkt och ljummet kaffe, det hör liksom till att man som vuxen ledare häller i sig kopiösa mängder med just dåligt kaffe… sen kan det vara rättvisemärkt och så vidare men det måste nog smaka just fritidsgård se ut som jord och lukta lite pensionär.

Jag älskar mötena som sker vid vår disk i caféet över en mugg dåligt kaffe, det är här grunden till en utvecklande, kreativ och medskapande verksamhet kan föddas. Det är också här mötet kan stanna vid en mugg dåligt kaffe. För det är här vi vuxna kan se till att det sker möten, relationer och bjuda in till vår verksamhet men under samma tid kan vi skrämma bort, nonchalera och stänga alla dörrar till en relation.

Vad är det då som krävs för att vi ska ta steget från en ”God” mötesplats till en ”Möjligheternas” mötesplats? Ja, redan i beslutet att vi faktiskt som vuxna har tid att ta den där koppen och lyssna tre gånger mer än vi talar så är vi på god väg. Det får självklart inte bli så att vår roll som vuxna ledare stannar vid en kopp kaffe, nej det är just där det börjar!  (27/2 2012)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: