befrielsepedagog.blogg.se

När känslan av att utrycka sina tankar blir för stor, är det upp till varje individ att sätta sitt avtryck till denna värld.

Tiden jagar oss alla

Kategori: Tankar

Tiden jagar oss alla

Det finns en plats
Där allt är nytt
Och allt du vill
Är möjligt
Så glöm allt grått
Glöm allt trist
Och dom som säger
Det är omöjligt

/Stig Vig

Världen snurrar på snabbare, fetare och mer statusfixerat än någonsin. Misstron, misstänksamheten och avundsjukan förgiftar vår syn på andra människor och djur.

Är det vi som tappat greppet och de viktiga värdena? Att leva i nuet är lätt att säga men svårt att verkligen göra det… oro inför huslån, världens orättviso, förväntningar och förtryck. Val, beslut och ställningstagande i meningslösa facebookgrupper lurar oss till att tro att vi är aktiva och modiga människor. 

Man kan ljuga för alla utom för just sig själv, våra innersta drömmar visioner och mål är våra livbojar i den gråa och tunga världen. Kanske är det också de som får oss att handla och göra osjälviska och modiga handlingar utan egen vinning.

Fokus och ”rätt” strider kräver disciplin och reflektion inför vår egen insikt om vår egen roll i vårt liv. För även om alla andra säger en sak men du känner i din själ att du har rätt… vandra då din egen väg! Det är ditt liv och ingen annan kommer ångra de val du aldrig gjorde! Eller känna de känslor som du aldrig kännde!

 

 

 

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: