befrielsepedagog.blogg.se

När känslan av att utrycka sina tankar blir för stor, är det upp till varje individ att sätta sitt avtryck till denna värld.

Schlagerförtryck

Kategori: Befrielsepedagogik

När ska vi sluta tro att vi som kyrka måste följa samhällets normer och förtryck?

För vissa kan schlagerfestivalen (samt eurovision) vara en sprakande fest med glitter glamour. Visst är det logiskt att vi som kyrka gör något när det nu är eurovision är i Malmö men vad säger att vi måste böja oss för de ideal och den hysterin som medföljer detta arrangemang?

För vad är det för tävling egentligen? En tävling där bara de ”bästa” får delta och där skönhetsideal och idoldyrkan sätts av en musikbransch som bygger helt på kapitalism och där allt i princip redan är uppgjort. Visst man har lyckats att stimulera en stor del av svenska folket och det är klart att man kan kalla det familjeunderhållning och ja bra att man skänker en viss del till behövande. Men det jag vill komma till att om vi som kyrka väljer att själva ”leka” schlager för att det är hippt just nu då tror jag att vi är illa ute. Vi är väll ingen organisation som fokuserar på stora flådiga arrangemang med bedömning kring hur bra eller dåliga människor är och står vi egentligen bakom de ideal och den kultur som förmedlas? Är det denna syn vi vuxna vill visa på för barn och ungdomar?

Kanske har jag helt fel men jag känner för att kanske köra en egen alternativ ”Vaga vägra schlagerförtryck” – festival där riktiga musiker får och kan vara med… Någon som vill vara med?

Vågar man vägra schlagerskiten i detta skimmer av glitter som bär färgen av blod...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: