befrielsepedagog.blogg.se

När känslan av att utrycka sina tankar blir för stor, är det upp till varje individ att sätta sitt avtryck till denna värld.

”PunkGudstjänst!”

Kategori: Befrielsepedagogik


Igår hade vi spelning på Kraftstationen. 94 ungdomar kom och 28 vuxna (över 25 år) till en kväll av glädje, ös och dans. Fyra band, två solo artister, fyra scenriggare, två ljud & ljustekniker, två fotografer, tre personal och alla är ungdomar utom vi tre anställda.

Detta är en modern gudstjänst där vi firar med bröd (kakor) vin (kaffe) psalmer (punk, rock, indie, ballader...dödsmetall) skillnaden är att det inte finns en "präst" utan vi alla är lika viktiga och tillsammans bär, predikar och formar vi kvällen! Så länge ungdomens radikalitet, driv och vilja att störta de trångsynta vuxna formerna för att tämja får finnas kommer jag att kämpa för ungdomens plats i samhället, kyrkan och sina egna liv. Och när det inte får plats att finnas kommer jag kämpa dubbelt så hårt!

När vi vuxna VÅGAR låta ungdomar vara medskapare och inte bara låta dem påverka en liten del av våra verksamheter kan befriande och sanna möten ske. Det är inte så att bara för att man har uppnått en ålder, gjort en resa till Australien, bott på Möllan eller har ett jobb så har man automatiskt utvecklat en färdighet att vara en människa… Nej, sorgligt nog så tror jag att desto mer säkra på att vi vuxna är bra eller tror att vi vet, desto dummare och mer inskränkta har vi blivit!

Det är i sanna möten som vi kan utvecklas och skapa en dynamisk framtid! Så öppna ditt hjärta för Gud (en annan människa) och lägg ner din egen strävan efter beundran! En gudstjänst är bara en blek teaterföreställning av något större som kallas LIVET!
 

Kommentarer

  • Karin säger:

    Vilken härlig blogg och så befriande att läsa om en gudtjänst där ungdomar verkligen får stå i centrum.
    Karin på diakonibloggen.com

    2013-02-12 | 18:23:34
    Bloggadress: http://www.diakonibloggen.com
  • MikaelAndersson säger:

    Tack, jag försöker så gott jag kan! Vi har ett motto som är: Jag är värdefull, du är värdefull och tillsammans delar vi livet!

    2013-02-12 | 22:07:27
    Bloggadress: http://befrielsepedagog.blogg.se/
  • Pierre graneli säger:

    Härlig blogg du fått till

    Svar: Kul att du gillar den =)
    MikaelAndersson

    2013-02-15 | 16:15:28

Kommentera inlägget här: